Categorieën
Vaginale schimmelinfectie

Vaginale schimmelinfectie

Een vaginale schimmelinfectie wordt in de meeste gevallen veroorzaakt door de schimmel Candida albicans. Normaal gesproken zorgen vaginale bacteriën en schimmels voor een gezonde vagina. Met een schimmelinfectie verandert er iets aan deze vaginale flora, waardoor schimmels een grotere kans hebben om te gaan groeien.

De vaginale flora kan veranderen door het gebruik van antibiotica, een verhoogde oestrogeenspiegel  of het wassen met zeep. Een vaginale schimmelinfectie kan heel vervelend zijn en meerdere klachten met zich meebrengen, zoals jeuk, veel afscheiding of een branderig of pijnlijk gevoel. Een vaginale schimmelinfectie kunt u het beste zo snel mogelijk behandelen met een crème op basis van Miconazol of Clotrimazol. Canesten Gyno crème en Daktarin crème zijn twee fantastische middelen die u snel weer van uw vaginale schimmelinfectie af kunnen helpen!

Hoe kunt u een vaginale schimmelinfectie herkennen?

Een vaginale schimmelinfectie is relatief ongevaarlijk en vaak eenvoudig te behandelen met Canesten Gyno crème of Daktarin crème. De behandeling wordt echter steeds moeilijker als u langer met een vaginale schimmelinfectie rondloopt. De schimmel zou zich dan door het gehele lichaam kunnen verspreiden en daar schade aanrichten aan de organen. Daarom is het goed als u een vaginale schimmelinfectie meteen herkent en zo snel mogelijk begint met de behandeling. Er zijn een aantal symptomen waar u een vaginale schimmelinfectie aan kunt herkennen:

• Vaginale jeuk
• Branderig of pijnlijk gevoel bij het vrijen of plassen
• Schaamlippen kunnen opgezwollen en rood zijn
• Overmatige afscheiding

 

Hoe kunt u een vaginale schimmelinfectie behandelen?

Als u niet te lang bent doorgelopen met een vaginale schimmelinfectie, kunt u de schimmel heel eenvoudig bestrijden met een crème. Begin zo snel mogelijk met de behandeling, zodat de symptomen niet zullen verergeren en de schimmel zich niet door het lichaam kan verspreiden. U kunt de schimmel effectief bestrijden met een crème op basis van Clotrimazol of Miconazol. Een crème met Clomitrazal wordt het meest voorgeschreven bij een vaginale schimmelinfectie. Dit middel is speciaal gericht op vaginale schimmelinfecties en zal de Candida schimmel dan ook goed kunnen bestrijden. Miconazol bestrijdt huidinfecties en daarmee dus ook vaginale schimmelinfecties. Dit middel werkt ook goed bij een vaginale schimmelinfectie. Een vaginale schimmelinfectie kunt u heel gemakkelijk zelf behandelen met Canesten Gyno crème of Daktarin crème.

Behandeling met Canesten Gyno crème

De werkzame stof van Canesten Gyno crème is Clotrimazol. Deze stof wordt vaak gebruikt om een vaginale schimmelinfectie mee te behandelen. U kunt Canesten Gyno crème zelf bij de apotheek halen, aangezien het een zelfzorgmiddel is. Hier heeft u dus geen doktersvoorschrift voor nodig. Het is nog makkelijker om de crème via deze website online te bestellen. Canesten Gyno crème is tevens te verkrijgen in de vorm van een tablet. De meeste mensen verkiezen de crème echter boven de tabletten, aangezien dit middel sneller werkzaam is. Het is het beste om Canesten Gyno crème eenmaal daags voor het slapen gaan te gebruiken gedurende zes dagen. Met een applicator brengt u ongeveer vijf gram crème zo diep mogelijk in de vagina aan. U kunt ook wat van de crème op de schaamlippen aanbrengen, als de infectie zich daar verder heeft ontwikkeld.

Behandeling met Daktarin crème

Daktarin crème wordt gebruikt tegen allerlei verschillende schimmelinfecties van de huid en het werkt dus ook bij een vaginale schimmelinfectie. Miconazol is de werkzame stof in Daktarin crème. Door dit stofje zal de celwand van de schimmel beschadigen, waardoor de schimmel uiteindelijk zal afsterven. Daktarin crème brengt u eenmaal per dag aan met de daarvoor bedoelde applicator. U brengt de applicator met wat crème  – het liefst ’s avonds – diep in de vagina aan. Deze handeling moet u minimaal tien dagen voortzetten. U kunt Daktarin crème zonder doktersvoorschrift gemakkelijk online bestellen via deze website.

Wanneer moet u een arts raadplegen?

Een vaginale schimmelinfectie kunt u gemakkelijk behandelen met Canesten Gyno crème of Daktarin crème zonder doktersvoorschrift, maar het kan soms handig zijn om toch langs de dokter te gaan. Zo kunt u het beste een arts raadplegen als u al lange tijd rondloopt met een schimmelinfectie of als de symptomen zich verergeren. Ook als u zwanger bent, jonger bent dan zestien jaar, langdurig antibiotica gebruikt, de menopauze heeft gehad of diabetes heeft, kunt u het beste even langs de huisarts. Dit geldt ook als u meerdere malen in het jaar vaginale schimmelinfecties heeft gehad, de klachten niet snel verminderen bij een behandeling of als u medicijnen gebruikt die het immuunsysteem onderdrukken. Daarnaast is het het beste om een arts te raadplegen als er symptomen optreden die kunnen wijzen op een seksuele overdraagbare aandoening.