Categorieën
Vaginale schimmelinfectie

Vaginale schimmelinfectie voorkomen

Een vaginale schimmelinfectie is met een snelle behandeling niet gevaarlijk, maar kan wel heel vervelend zijn. Daarom is het beter om een infectie te voorkomen. Vaginale schimmelinfecties keren namelijk vaak terug, omdat de oorzaken niet worden bestreden. De behandeling van een vaginale schimmelinfectie richt zich op het bestrijden van de schimmel en daarmee de symptomen. We weten dan nog steeds niet waardoor de schimmel is ontstaan. Een behandeling met Canesten Gyno crème of Daktarin crème zorgt ervoor dat de symptomen verdwijnen, maar dit betekent niet dat de schimmel niet terug zal komen.

Waardoor wordt een vaginale schimmelinfectie veroorzaakt?

Een vaginale schimmelinfectie ontstaat altijd als gevolg van een vaginale flora die verstoord is. In de vagina leven schimmels en bacteriën die de vagina gezond houden zolang ze elkaar in balans houden. Als de balans wordt verstoord, kunnen de schimmels verder groeien. Dit kan dan een vaginale schimmelinfectie tot gevolg hebben. Door de infectie te behandelen met een crème wordt de schimmel bestreden. De symptomen zullen na de behandeling zijn verdwenen, maar de behandeling is niet compleet. Na de behandeling is er namelijk nog niets veranderd aan de vaginale balans en kunnen de schimmels weer gaan groeien. Daarnaast weten we niet waardoor de balans is verstoord en kunnen we de oorzaak ook niet aanpakken.

Het terugkeren van een vaginale schimmelinfectie voorkomen

Enkele oorzaken van een verstoorde vaginale flora zijn het wassen met zeep, langdurig gebruik van antibiotica of een verhoogde oestrogeenspiegel. Als u een vaginale schimmelinfectie wilt voorkomen, kunt u uw vagina dus het beste niet met zeep wassen. Antibiotica zult u moeten blijven gebruiken als dat nodig is, maar aan een verhoogde oestrogeenspiegel kunt u wel iets doen. U kunt de oestrogeenspiegel verlagen door voldoende vezels te eten en niet teveel alcohol te drinken.

Een verstoorde vaginale flora kunt u herstellen met een flora herstellend middel. Candira Vaginale spray is hier een voorbeeld van. Met deze spray kunt u de flora herstellen, waardoor de schimmels uiteindelijk ook vanzelf zullen verdwijnen. Voor het bestrijden van een vaginale schimmelinfectie en het voorkomen van het terugkeren hiervan kunt u dus Candira Vaginale spray gebruiken. Met deze spray zullen de schimmels echter niet meteen verdwijnen en daarom gebruiken de meeste mensen toch liever Canesten Gyno crème of Daktarin crème om de schimmel te bestrijden. In combinatie met een van deze crèmes kunt u Candira Vaginale spray gebruiken om de vaginale flora te herstellen, waardoor de schimmelinfectie niet snel terug zal keren.

Vaginale schimmelinfectie voorkomen met Candira Vaginale spray

De vaginale flora kunt u dus herstellen met Candira Vaginale spray. Met de sprayflacon is het heel gemakkelijk om het middel aan te brengen en u kunt de flacon overal mee naar toe nemen. Gebruik de spray drie tot zesmaal per dag als u last heeft van jeuk, een branderig of pijnlijk gevoel of overmatige afscheiding. De meeste mensen gebruiken het middel zolang de symptomen van de vaginale schimmelinfectie merkbaar zijn. Candira Vaginale spray kunt u zonder doktersvoorschrift bij de apotheek halen, maar u kunt het middel ook online aanschaffen via deze website.