Categorieën
Vaginale schimmelinfectie

Medicijnen tegen schimmelinfectie

Een vaginale schimmelinfectie is over het algemeen niet gevaarlijk,maar u moet de infectie wel behandelen. Als u dit niet doet, kan de schimmel zich door het gehele lichaam verspreiden. Daar kan het dan schade aanrichten aan de organen. De schimmelinfectie zal dan ook moeilijker te behandelen zijn. Begin dan ook zo snel mogelijk met de behandeling als u erachter komt dat u een vaginale schimmelinfectie heeft.

Vaginale medicatie bij een vaginale schimmelinfectie

Als u voor de eerste keer een vaginale schimmelinfectie heeft, kunt u dit behandelen met vaginale medicatie. Hiervoor heeft u geen doktersvoorschrift nodig. Wij raden u aan om als vaginale medicatie een combinatie te gebruiken van een schimmeldodende crème en een flora herstellende spray. Een schimmeldodende crème kunt u in uw vagina aanbrengen. Dit middel zal de schimmels bestrijden, waardoor u snel van de symptomen af bent. Twee crèmes die goed te gebruiken zijn voor de behandeling van een vaginale schimmelinfectie zijn Canesten Gyno crème, Daktarin crème en eventueel Metronidazole.

Een flora herstellende spray zorgt ervoor dat de vaginale flora zich herstelt. Als de vaginale flora in balans is, zullen er niet teveel schimmels groeien. Dit kan een volgende vaginale schimmelinfectie voorkomen. Candira Vaginale spray is een flora herstellend middel dat goed aangeschreven staat. Met de handige sprayflacon kunt u het middel gemakkelijk aanbrengen en u kunt de flacon overal mee naar toe nemen.

Om een vaginale schimmelinfectie te behandelen hoeft u dus niet langs de dokter. Vaginale medicatie kunt u zonder doktersvoorschrift bij de apotheek halen. U kunt Canesten Gyno crème, Daktarin crème en Candira Vaginale spray ook op onze website bestellen. Dit voorkomt lange wachtrijen bij de kassa. Als u al lange tijd met een vaginale schimmelinfectie rondloopt of als de symptomen verergeren, kunt u beter wel een arts raadplegen.

Orale medicatie

Een vaginale schimmelinfectie kan ook worden behandeld met orale medicatie. Hiervoor dient u wel langs de dokter te gaan, want u heeft hier een doktersvoorschrift voor nodig. Een arts zal deze middelen enkel voorschrijven als vaginale medicatie niet werkt. Hij zal dan nog wel eerst een uitstrijkje maken en dit onder de microscoop onderzoeken. Hierbij kan de arts nagaan of het gaat om een vaginale schimmelinfectie die is veroorzaakt door de Candida schimmel. Als dat inderdaad het geval is, zal de arts u Fluconazole voorschrijven. Dit is een schimmeldodend middel dat de celwanden van de schimmels zal beschadigen. Het wordt enkel voorgeschreven als vaginale medicatie niet werkt, omdat het vervelende bijwerking kan hebben.